U bent hier

Beeldvorming en imago

Week van Zorg en Welzijn

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart was de Week van Zorg en Welzijn plaats. Er zijn veel banen in de grootste sector van Nederland te vervullen dus deze week is meer dan nodig! Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openden tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn zijn van harte welkom om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen, want die zijn er volop! Bekijk hier de film voor een impressie van de Week van Zorg en Welzijn 2019.

 

Festivals ontdek Zorg en Welzijn


In onze regio hebben we samen met diverse zorg- en welzijnsorganisatie twee banenmarkten georganiseerd. Een in Gouda en één in Leiden. Het waren geen gewone banenmarkten, maar echte festivals waar veel te doen en te beleven was. Zo konden bezoekers o.a. een wond laten schminken, een karikatuur laten tekenen, een arm prikken of de zorg in de praktijk ervaren. DJ ‘Plaatjes vullen Gaatjes’ zorgde voor het festival sfeertje, en dat alles onder het genot van een heerlijk hapje en drankje.

Extra cachet aan het banenfestival in Gouda gaf het bezoek van Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Nadat hij zijn waardering voor de samenwerkende regionale zorginstellingen uitsprak, lanceerde hij het financieel CV. Deze tool maakt werkgevers duidelijk welke, en hoeveel, ondersteuning zij krijgen als ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Daardoor wordt het voor hen aantrekkelijker om mensen in dienst te nemen.

In Leiden opende Marleen Damen (wethouder Zorg gemeente Leiden) samen met Tanja Ineke (voorzitter bestuur Care2Care) het festival. Gevolgd door een prachtige dansvoorstelling van twee dansers van theatergroep Domino, onderdeel van Gemiva-SVG groep.

Beide festivals zijn het bewijs dat zorgorganisaties wanneer ze samen optrekken veel kunnen bereiken.

Bekijk de impressie!

Ook volgend jaar gaan we tijdens de Week van Zorg en Welzijn weer banemarkten/festivals organiseren. Wil je hier meer over weten of je organisatie alvast aanmelden, neem dan contact op met Misha Hage via misha@care2care.nl of (0182) 35 60 35.

 

Landelijke promotie

De Week van Zorg en Welzijn 2019 is maandag 11 maart feestelijk geopend op Paleis Soestdijk. Maar liefst vijftien vaandeldragers uit zorg en welzijn werden deze middag officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Blokhuis en de burgemeester van Baarn Mark Röell. Samen vormen deze veertien vaandeldragers het kloppend zorghart van Nederland. Met vanuit onze regio Jovanka Groenendijk, vaandeldraagster voor de thuiszorg, werkzaam bij PlusZorg. Bekijk hier waarom zij en haar collega's uit andere regio's, vindt dat haar baan meer is dan alleen maar werk.

Op social media is de Week te vinden met een eigen FacebookpaginaTwitter en YouTube-kanaal om werken en leren in Zorg en Welzijn bij jongeren onder de aandacht te brengen. 

Het televisieprogramma ‘Heel Holland Zorgt’ bracht ook dit jaar weer de leef- en werkwereld van de zorg- en welzijnsmedewerkers en vrijwilligers in beeld. Bekende Nederlanders draaiden mee in het zorg- en dienstverleningsproces om te ervaren hoe het is om te werken in de sector.

De jaarlijkse huis-aan-huis Special rondom de Week van Zorg en Welzijn wordt begin maart 2019 huis aan huis verspreid in bijna heel Nederland.

Bekijk de online versies van de Special door op de regio te klikken.

Zuid-Holland Noord

Midden-Holland

 

 

 

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van alle regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus (www.regioplus.nl). Care2Care coördineert de Week van Zorg en Welzijn in de regio Rijn Gouwe.