U bent hier

Week van Zorg en Welzijn

Week van Zorg en Welzijn 2018

Ook in 2018 wordt weer de landelijke Week van Zorg en Welzijn georganiseerd (12 t/m 17 maart 2018). Het moment voor zorg, welzijn, gemeenten en onderwijs om aan het publiek te laten zien waar de sector Zorg en Welzijn voor staat. Een week waarin je een extra impuls kunt geven aan het imago van de sector en uw organisatie in het bijzonder.

Het doel van deze landelijke week is ‘een realistisch en positief beeld scheppen over werken en leren in Zorg en Welzijn’. De manier waarop organisaties de Week van Zorg en Welzijn invullen, is afhankelijk van het doel. Uit ervaring is gebleken dat de deelnemende organisaties verschillende redenen hebben om deel te nemen aan deze week:

 • Werven van medewerkers en/of vrijwilligers.
 • Informeren van potentiële klanten en hun familie.
 • Het betrekken van de familie van medewerkers bij hun werk en uw organisatie.
 • De wijk of buurt betrekken bij de activiteiten van uw organisatie.

Kijk hier voor de wrap up movie van 2017

 

Landelijke Campagne

Aan de Week van Zorg en Welzijn wordt zowel landelijk (RegioPlus) als regionaal (door organisaties i.s.m. Care2Care) bekendheid gegeven. Landelijk wordt de campagne en mediamix op dit moment verder uitgewerkt. In de volgende nieuwsbrieven lees je hier meer over. De campagne/mediamix bestaat onder andere uit:

 • Maarten van der Weijden als ambassadeur.
 • ​'Heel Holland Zorgt' op SBS6.
 • Bustour met zorgprofessionals langs middelbare scholen.
 • Vlogger Thomas Grinsven.
 • Radiocommercials en free publicity.
 • Social media (Facebook, Instagram, Twitter).
 • Special (huis-aan-huis).
 • Diverse promotiematerialen.

 

Huis-aan-huis Special

Deze jaarlijks terugkerende Special is een eigentijds vormgegeven full colour huis-aan-huisblad met afwisselende artikelen gericht op werken en leren in Zorg en Welzijn. De Special laat zien hoe de sector écht werkt. Deze Zorg & Welzijn Special wordt in een oplage van 284.000 huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpenerwaard, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas.

In deze Special komen naast advertenties van organisaties uit de regio ook realistische en positieve artikelen over werken en leren in Zorg en Welzijn. De Special wordt gemaakt voor een breed en algemeen publiek en de artikelen zijn op een toegankelijke en aansprekende manier geschreven.

Bekijk hier de editie uit 2017

Tarieven

Advertentie Tarief leden Tarief niet-leden
1/1/ pagina € 2.950,- € 3.950,-
1/2 pagina € 1.650,- € 2.150,-
1/4 pagina €    900,- € 1.150,-

De Special wordt zonder winstoogmerk uitgegeven, bedragen zijn excl. btw. Uiterlijke reserveerdatum: het is niet meer mogelijk om advertentieruimte voor de Special te reserveren.

 

Bustour

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn rijdt er in iedere regio een bus langs een middelbare school. In deze bus zitten vijf ambassadeurs uit zorg en welzijn en één bn'er/bewindslied. Deze tour heeft als doel om jongeren te interesseren voor zorg en welzijn. Op maandag 12 maart rijdt de bus door de regio Rijn Gouwe.

Bekijk hier het programma.

Heb jij binnen jouw organisatie iemand die het leuk vindt om plaats te nemen in de bus en middelbare scholieren enthousiast te maken voor zorg en welzijn? Of weet je een middelbare school in de regio Rijn Gouwe die hieraan mee wil werken? Geef het door via misha@care2care.nl. Wij zijn op zoek naar ambassadeurs die het leuk vinden om in deze bus plaats te nemen en die enthousiast kunnen vertellen over zijn/haar beroep en werkzaamheden.

 

Heel Holland Zorgt

Het televisieprogramma ‘Heel Holland Zorgt’ brengt de leef- en werkwereld van de zorg- en welzijnsmedewerkers en vrijwilligers in beeld. Bekende Nederlanders draaien mee in het zorg- en dienstverleningsproces en ervaren hoe het is om te werken in de sector. Er zijn vijf afleveringen van Heel Holland Zorgt van elk een half uur. Ze worden uitgezonden bij SBS6 voorafgaand aan de Week, op zaterdag rond de klok van 17.00 uur.

Kijk hier de afleveringen van 2017

 

Extra handen tijdens de Week

GSG Het Segment (www.segmentgouda.nl) is een school voor praktijkonderwijs in Gouda. Het praktijkonderwijs bereidt leerlingen vooral voor op vijf belangrijke thema’s waarmee ze in hun toekomst te maken krijgen, namelijk: redzaamheid, werken, leren, vrije tijd en burgerschap. De leerlingen leren niet alleen uit boeken. Ze leren in het praktijkonderwijs vooral door te doen. Eén van de richtingen die leerlingen in het vijfde leerjaar kunnen volgen is ‘Dienstverlening & Zorg’ met als specialisaties: Werken in de zorg, Schoonmaak in groothuishouding of Werken in de kinderopvang,

Deze leerlingen staan te springen om aan de slag te gaan en waar kunnen ze dat beter leren dan in de praktijk! Daarom bieden ze hun hulp aan tijdens De Week van Zorg en Welzijn.

Heeft u een leuke activiteit gepland en heeft u extra handen nodig? Komt een activiteit moeilijk van de grond omdat er niet genoeg personeel beschikbaar is? Neem contact op met Suzan Wools (0182-513620, swools@segmentgouda.nl) en bespreek de mogelijkheden.

 

Bekende Nederlander

Het is mogelijk om tijdens de Week van Zorg en Welzijn een bekende Nederlander in te zetten om je activiteit nog wat extra aandacht te geven. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Interesse? Neem contact op met Misha van Care2Care (misha@care2care.nl of 0182-356035) voor meer informatie, de kosten en een lijst van beschikbare BN'ers.

 

Online en social media

Op de website www.weekvanzorgenwelzijn.nl vind je het laatste nieuws. Ook zijn hierop alle deelnemende locaties in heel Nederland te vinden, met hun activiteiten in de Week. Verder heeft De Week een eigen FacebookpaginaTwitter en YouTube-kanaal om werken en leren in Zorg en Welzijn bij jongeren onder de aandacht te brengen. Ook op onze eigen Facebookpagina en Twitter wordt u op de hoogte gehouden van regionale activiteiten.

 

Promotiematerialen

Landelijk zijn diverse promotiematerialen gemaakt om de Week van Zorg en Welzijn zichtbaar te maken. Op veel van deze materialen kan het logo van jouw organisatie geplaatst worden. Het bestelformulier voor de verschillende promotiematerialen (overzicht) is hier te downloaden. Materialen die uiterlijk 6 februari 2018 zijn besteld, worden eind februari geleverd. Mocht u de promotiematerialen eerder willen hebben, neem dan contact op met misha@care2care.nl.

 

Deadlines

Wat Wanneer
Aanleveren redactie Special Maandag 15 januari 2018
Aantal saunabonnen doorgeven Maandag 15 januari 2018
Aanleveren advertentie Special Dinsdag 16 januari 2018
Bestellen promotiematerialen Dinsdag 6 februari 2018
Aanmelden Week van Zorg en Welzijn Woensdag 7 februari 2018
Activiteiten Week doorgeven Week 7

 

Wat zijn jouw plannen voor de Week van Zorg en Welzijn 2018?

Wil je meer informatie of eens brainstormen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Misha Hage via misha@care2care.nl of (0182) 35 60 35. Want zoals ieder jaar neemt Care2Care de coördinatie voor de regio Rijn Gouwe op zich. Aanmelden voor de Week van Zorg en Welzijn kan hier (voor 7 februari 2018).

 

Nieuwsbrief

Wil je regelmatig op de hoogte worden gehouden over De Week van Zorg en Welzijn? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van alle regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus (www.regioplus.nl). Care2Care coördineert de Week van Zorg en Welzijn in de regio Rijn Gouwe.