U bent hier

Week van Zorg en Welzijn

 

Nationale Week van Zorg en Welzijn 2017: Het zit erop!

Van 13 t/m 18 maart heeft heel Nederland mogen zien hoe mooi zorg en welzijn is. We vlogen met een helikopter door Nederland, waren op televisie en radio en vele bekende Nederlanders kwamen op bezoek. Landelijk openden ruim 1.100 locaties in Nederland de deuren. In de regio Midden-Holland en Zuid-Holland Noord konden bezoekers bij meer dan 60 locaties een kijkje achter de schermen nemen en deelnemen aan allerlei activiteiten bij onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartsen en verzorgingshuizen.

 

Kees van der Staaij trapt de week af!

De Week van Zorg en Welzijn startte in onze regio met een bezoek van SGP-leider Kees van der Staaij. Hij sprak in Woonzorgcentrum d’Amandelhof (Cedrah) met bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Locatiemanager Marianne de Vries kijkt met genoegen terug op het bezoek. “Mooi dat een politicus zich zo wil laten inspireren door de praktijk. Er was echt contact en wederzijdse interesse.”

 

 

 

 

Zorgverleners ontvangen wellness-cadeau

Onze participanten konden bij Care2Care in het kader van de Week van Zorg en Welzijn voor hun medewerkers een bijzonder cadeau van IWR ontvangen: een dagje Wellness. International Wellness Resorts (IWR) vertegenwoordigt zeven toonaangevende wellnessbedrijven met vestigingen verspreid over heel Nederland. Zij grepen de Week aan om medewerkers in Zorg en Welzijn in het zonnetje te zetten. Een geweldig gebaar, waardoor hardwerkende medewerkers lekker even kunnen ontspannen. Bedankt IWR!

 

Bedankt!

Waar het echt om ging tijdens deze Week waren jullie: die vele zorgverleners die dag in dag uit, 365 dagen per jaar klaar staan. Wat ons betreft hebben jullie allemaal een gouden hart. Wat jullie doen is ongelofelijk waardevol. We zijn trots op wat jullie hebben laten zien tijdens de vele open dagen en activiteiten. Nederland maakte deze week kennis met échte kunde. En die kunde gaat door: ook na de Week van Zorg en Welzijn. Nederland is enorm dankbaar dat jullie er zijn. Elke dag. Elke nacht. Elk jaar. Elk moment. Wil jij nog eens terugkijken wat er deze week allemaal gebeurd is? Bekijk dan hier onze Wrap up movie.

 

Heel Holland Zorgt 

Heel Holland Zorgt is het TV programma (SBS6) dat tijdens de Week van Zorg en Welzijn wordt uitgezonden en waar mooie verhalen uit zorg en welzijn wordt gedeeld met het grote publiek.
Inmiddels zijn alle afleveringen van Heel Holland Zorgt bij SBS6 te zien geweest. Maarten van der Weijden, Wolter Kroes, Monic Hendrickxs, Roy Donders en Nabil Aoulad Ayad hebben met eigen ogen kunnen zien wat voor goed en belangrijk werk er wordt gedaan in zorg en welzijn. Ook onze YouTuber Niek Roozen heeft bijzondere beroepen mogen ervaren. Hij gipste onder andere een been in, maakte een hartfilmpje en ging op pad met een wijkverpleegkundige. Wil je de afleveringen van Heel Holland Zorgt nog eens terugkijken? Dat kan hier.

 

BN`ers geven zorgshout

Veel bn'ers hebben tijdens de Week van Zorg en Welzijn hun hart laten spreken in een Zorgshout. Ze maakten een kort filmpje van zichzelf waarin ze zorg en welzijn in het zonnetje zetten. O.a. Maarten van der Weijden, Burgemeester van Zanen, Roy Donders, Hans Kraaij jr, Jan van Halst en Rob Geus gaven een Zorgshout.
Je kunt alle Zorgshouts van bn'ers hier nog eens terugkijken.

 

 

Gouden Hart Actie groot succes

Met het einde van de Week van Zorg en Welzijn is ook de Gouden Hart Actie op Facebook gesloten. We hebben 1.400 likes en 748 prachtige reacties ontvangen. Daarnaast is het bericht ook nog eens 650 keer gedeeld. Er zijn mooie complimenten uitgedeeld naar specifieke zorgverleners maar ook naar álle medewerkers in zorg en welzijn.

 

 

 

Rob Geus op bezoek tijdens de afsluitende dag Week van Zorg en Welzijn

Traditioneel komen op de afsluitende dag van de Week van Zorg en Welzijn veel bezoekers af. Dat was dit jaar niet anders. Duizenden mensen gingen op pad om te kijken bij een geopende locatie. Ook veel bn'ers gingen op bezoek bij zorg en welzijnsinstellingen.

In deze regio bracht 's Neerlands bekendste smaakpolitie, Rob Geus, een bezoek aan Zorgpartners Midden-Holland, locatie de Savelberg in Gouda en inspecteerde met een knipoog versierde cupcakes. Rob Geus zet zich al langer in voor de ouderenzorg. Hij maakte een praatje met de bewoners en gaf hen tips bij het versieren van de cupcakes. De resultaten waren dan ook prachtig! Rob Geus: "Hier word ik heel vrolijk van". Niet alleen Rob Geus maar ook de bewoners hebben genoten.

 

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van het landelijk dekkend samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties die zich bezig houden met de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn. De werkgeversorganisaties werken samen in Stichting RegioPlus (www.regioplus.nl) die de Nationale Week van Zorg en Welzijn coördineert. Het doel van de campagne is het bevorderen van een inspirerend, veelzijdig en realistisch imago van de sector Zorg en Welzijn.