U bent hier

Week van Zorg en Welzijn

Week van Zorg en Welzijn 2018

 

Van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart 2018 organiseerden meer dan 1400 locaties activiteiten om te laten zien hoe het is om in de zorg- en welzijnssector te leren en te werken. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Op de openingsdag van de zesde Week van Zorg en Welzijn vereerde Koning Willem-Alexander de sector met een werkbezoek. Verder zorgden de 24-uurs zwemmarathon van Maarten van der Weijden en de speciale zorg- en welzijnstourbus voor de nodige aandacht. Diverse lokale en landelijke pers deden verslag van de week en de uitdagingen waar de sector voor staat.

Bekijk hier de film voor een impressie van de Week van Zorg en Welzijn.

 

Deze Week is het moment voor zorg, welzijn, gemeenten en onderwijs om aan het publiek te laten zien waar de sector Zorg en Welzijn voor staat. Een week waarin je een extra impuls kunt geven aan het imago van de sector en jouw organisatie in het bijzonder.

Het doel van deze landelijke week is ‘een realistisch en positief beeld scheppen over werken en leren in Zorg en Welzijn’. De manier waarop organisaties de Week van Zorg en Welzijn invullen, is afhankelijk van het doel. Uit ervaring is gebleken dat de deelnemende organisaties verschillende redenen hebben om deel te nemen aan deze week:

 • Werven van medewerkers en/of vrijwilligers.
 • Informeren van potentiële klanten en hun familie.
 • Het betrekken van de familie van medewerkers bij hun werk en uw organisatie.
 • De wijk of buurt betrekken bij de activiteiten van uw organisatie.

 

Landelijke Campagne

Aan de Week van Zorg en Welzijn wordt zowel landelijk (RegioPlus) als regionaal (door werkgeversorganisaties i.s.m. Care2Care) bekendheid gegeven. De campagne/mediamix bestaat onder andere uit:

 • Bekende Nederlander als ambassadeur.
 • Reclame op radio en tv.
 • Bustour met zorgprofessionals langs middelbare scholen
 • Free publicity.
 • Social media (Facebook, Instagram, Twitter).
 • Special (huis-aan-huis).
 • Diverse promotiematerialen.

 

Huis-aan-huis Special

Deze jaarlijks terugkerende Special is een eigentijds vormgegeven full colour huis-aan-huisblad met afwisselende artikelen gericht op werken en leren in Zorg en Welzijn. De Special laat zien hoe de sector écht werkt. 

In deze Special staan naast advertenties van organisaties uit de regio ook realistische en positieve artikelen over werken en leren in Zorg en Welzijn. De Special wordt gemaakt voor een breed en algemeen publiek en de artikelen zijn op een toegankelijke en aansprekende manier geschreven.

Bekijk hier de Special 2018 online

Bustour

Tijdens Week van Zorg en Welzijn reist een speciale bus langs scholen in Nederland om jongeren kennis te laten maken met opleidingen en beroepen uit zorg en welzijn. Er zijn steeds meer banen beschikbaar in de sector, dus voor jongeren een interessante kennismaking met hun toekomst.

Het doel van de tour is om jongeren te enthousiasmeren en te interesseren voor een opleiding of baan binnen zorg en welzijn. Voor deze doelgroep is het belang om de verschillende mogelijkheden te laten zien erg groot. Vaak wordt gedacht dat het alleen om het verzorgen van ouderen gaat, terwijl er ook technici, koks en secretaresses nodig zijn in de sector.  

 

Radio en tv

Bekijk hier de vlogs van Thomas van Grinsven over de Week van Zorg en Welzijn 2018.

Bekijk hier de afleveringen Heel Holland Zorgt van 2018

 

Online en social media

Op de website www.weekvanzorgenwelzijn.nl vind je het laatste nieuws. Ook zijn hierop alle deelnemende locaties in heel Nederland te vinden, met hun activiteiten in de Week. Verder heeft De Week een eigen FacebookpaginaTwitter en YouTube-kanaal om werken en leren in Zorg en Welzijn bij jongeren onder de aandacht te brengen. Ook op onze eigen Facebookpagina en Twitter wordt je op de hoogte gehouden van regionale activiteiten.

 

Promotiematerialen

Voorafgaand aan de Week kun je diverse promotiematerialen bestellen en downloaden om de Week meer bekendheid te geven en de locatie(s) aan te kleden.

 

Week van Zorg en Welzijn 2019

De Week van Zorg en Welzijn wordt in 2019 gehouden van 11 t/m 16 maart. Wil je meer informatie of eens brainstormen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Misha Hage via misha@care2care.nl of (0182) 35 60 35.  

 

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van alle regionale werkgeversorganisaties in Zorg en Welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus (www.regioplus.nl). Care2Care coördineert de Week van Zorg en Welzijn in de regio Rijn Gouwe.