U bent hier

Care2Care ZorgAward

Uit alle inzendingen voor de ZorgAward 2018 van zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio, won het idee van Marit en Anouk van der Rest, twee zussen werkzaam in de gehandicaptenzorg bij ASVZ.
 

Versterken van de samenwerking tussen thuis en werk
Marit en Anouk wonnen de ZorgAward en de daaraan verbonden geldprijs van € 1.000,- met hun idee om de dagbesteding te betrekken bij het creëren van werkgeluk bij medewerkers en zo de duurzame inzetbaarheid te verhogen. Door huishoudelijke klussen, zoals bijvoorbeeld wassen, koken, strijken, etc. tegen betaling door de dagbesteding te laten uitvoeren, ontstaan er zinvolle werkzaamheden voor de cliënten en wordt de werkdruk op een ander niveau verlaagd. Dit stimuleert de vitaliteit van zowel medewerkers als cliënten en verstrekt de samenwerking.

“Dit is een mooi voorbeeld van een win-winsituatie. Het heeft voordelen voor zowel de medewerkers als de cliënt, heeft een praktisch nut en versterkt de band tussen cliënten en begeleiders. Ik kan me voorstellen dat het, naast de voorbeelden van koken en wassen, ook op andere vlakken kan helpen. Ik zou er veelvuldig gebruik van maken als het beschikbaar zou zijn.“ - Deelnemer

De andere 15 inzendingen
Benieuwd naar alle inzendingen voor de ZorgAward van dit jaar. Bekijk dan hier ons magazine of de video van Bram Kemper (Variantzorg).

Care2Care
Care2Care organiseert jaarlijks deze ZorgAward met als doel ideeën die op de werkvloer leven te belonen en te delen met anderen. Want veel ideeën en initiatieven worden bedacht op de werkvloer zelf, maar blijven vaak onzichtbaar of komen niet ten uitvoer. Care2Care biedt Marit, Anouk en ASVZ ondersteuning bij het onderzoeken van de mogelijkheid om het winnende idee verder te ontwikkelen.

 

De uitreiking van de Care2Care ZorgAward was onderdeel van een wervelende avond met theatercollege "Een beetje geluk doet wonderen", verzorgd door Humor in Bedrijf. Tijdens deze avond zetten zij deelnemers aan tot nadenken over eigen duurzame inzetbaarheid, tot zelfreflectie en tot delen en inspireren, op een luchtige humoristische manier.
Wil je de sfeer van de avond proeven, bekijk dan de compilatievideo op deze pagina.

 

De Care2Care ZorgAward is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Zij ondersteunt Care2Care financieel bij activiteiten in de regio op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en Innovatie, waaronder deze ZorgAward.