U bent hier

Zorgpartners Midden-Holland sluit zich aan bij het waarschuwingsregister

Marja van Schoneveld
3 oktober 2017

De eerste ervaringen met het Waarschuwingsregister binnen de langdurige zorg zijn opgedaan in de regio Haaglanden. In de regio Midden-Holland en Holland Rijnland is Zorgpartners Midden-Holland de eerste organisatie die zich aansluit.

Het Waarschuwingsregister is een mooi instrument om professionele, betrouwbare medewerkers aan te trekken. Deelnemende organisaties dragen niet alleen bij aan goede en veilige zorg in de eigen instelling, maar ook in die van anderen. Het Waarschuwingsregister kan pas optimaal werken als landelijk zoveel mogelijk organisaties zich aansluiten. Dan kan een werknemer die binnen de een organisatie over de schreef is gegaan niet zomaar bij een andere aan de slag.

Het Waarschuwingsregister meldt wanneer een medewerker van een aangesloten zorgorganisatie zich heeft misdragen. Hierdoor kan kwaadwillend personeel na een ontslag niet simpelweg bij een andere werkgever hetzelfde gaan doen. Vaak gaat het om kleine criminaliteit die niet tot een veroordeling komt en daardoor onder de radar blijft, terwijl de gevolgen voor cliënten dramatisch kunnen zijn.

Het is een onderwerp waar niet graag over gepraat wordt. Maar doe je als werkgever niets, dan kan het zomaar zijn dat een andere organisatie deze werknemer aanneemt. Het Waarschuwingsregister voorziet collega-organisaties gemakkelijk van relevante informatie en je neemt als organisatie je maatschappelijke verantwoording met betrekking tot veilige zorgrelaties.

Voor meer informatie over het Waarschuwingsregister, kun je kijken op www.waarschuwingsregisterzorgenwelzijn.nl of contact opnemen met Misha Hage van Care2Care (misha@care2care.nl of 0182-35 60 35).