U bent hier

Week van Zorg en Welzijn 2020

Misha Hage
18 oktober 2019

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn in maart 2019 hebben we in de regio twee zeer succesvolle Festivals georganiseerd. Dit gaan we volgend jaar weer doen.

Bekijk hier de wrap up video van 2019

 

Week van Zorg en Welzijn

De Week van 2020 is van 16 t/m 21 maart en wordt ook deze keer georganiseerd om zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Tijdens het festival kunnen bezoekers kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties en bijvoorbeeld de nieuwste snufjes op het gebied van innovatie en technologie in de zorg zien en ervaren, speeddaten met werkgevers, een CV-dokter bezoeken, gesprekken voeren met loopbaancoaches, gratis een profielfoto voor LinkedIn laten maken, etc. Muziek en een hapje en drankje zorgen voor de echte festivalsfeer.

 

Kick off

Op maandag 18 en dinsdag 19 november (15.00 – 16.30 uur bij Care2Care in Waddinxveen) organiseren we twee kick off-bijeenkomsten. Hier informeren we je over het doel van de Week van Zorg en Welzijn, de mogelijkheden, de aansluiting bij de Ik Zorg-campagne en kun je al jouw wensen en ideeën voor de Festivals met ons delen. Je kunt hier aanmelden voor de bijeenkomst over jouw regio.

 

Werkgroepen

Net als afgelopen jaar willen we weer twee werkgroepen (Leiden en Gouda) samenstellen die zich bezighouden met de organisatie van de festivals. Als lid van de werkgroep heb je dus veel inbreng in waar en hoe we de festivals gaan organiseren. Deelname aan deze werkgroepen is alleen weggelegd voor organisaties die ‘lid’ zijn van Care2Care.

 

Special Zorg en Welzijn

In samenwerking met de andere werkgeversorganisaties zijn we bezig om onze landelijke arbeidsmarktcommunicatie te optimaliseren. We zullen vanaf volgend jaar meer naar doelgroepen communiceren en minder vanuit losse projecten. Een van de gevolgen van deze andere aanpak, is dat we ook de communicatie naar en rond de Week van Zorg en Welzijn anders gaan aanpakken. Hoe deze er precies uit komt te zien, weten we nog niet. Daar wordt op dit moment aan gewerkt. Jullie worden daar spoedig over geïnformeerd.

In dat kader hebben we er voor gekozen om de samenwerking met Allin1media – het bedrijf dat de regionale krant met ons maakte – in de huidige vorm stop te zetten. Dit betekent dat er in maart 2020 geen regionale krant komt zoals de afgelopen jaren het geval was. Mochten wij, samen met de werkgroepen, besluiten dat een regionale krant toegevoegde waarde heeft ter promotie van de festivals, gaan wij de mogelijkheden onderzoeken.

Allin1media heeft aangegeven dat zij zelf wel met een regionale krant in maart verder willen. Zij zullen daarvoor alle zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland een aanbod doen.