U bent hier

Care2Care en Yes!WeConnect organiseren vierdelige masterclass Onboarden in de zorg

Misha Hage
3 juni 2019

Aantrekken en behouden van (nieuwe) medewerkers: hoe doe je dat?

Om het personeelstekort het hoofd te bieden, worden allerlei maatregelen genomen. We kijken anders naar werkprocessen en besteden veel aandacht aan het verhogen van de instroom in de zorg. Toch blijkt het personeelstekort weerbarstig. Gaten in het rooster, een hoge werkdruk en een hoog ziekteverzuim zijn eerder regel dan uitzondering. We weten allemaal dat het behoud van onze (nieuwe) zorgprofessionals en goede onboarding hand in hand gaan. Maar wat is onboarding eigenlijk en hoe pak je dat als werkgever goed aan? Waar leg je het accent? En misschien nog belangrijker: hoe bind je nieuwe medewerkers als ambassadeur aan je organisatie?

Om werkgevers in deze zoektocht te ondersteunen slaan Care2Care en Yes!WeConnect de handen ineen met de succesvolle vierdelige masterclass ‘Onboarding in de zorg’.

 

Waarom deelnemen?

Door aandacht te besteden aan de reis die de medewerker van begin tot eind in de organisatie doorloopt, zijn nieuwe medewerkers sneller ingewerkt, voelen ze zich beter thuis en vertrekken ze minder snel. Daarnaast leer je van andere organisaties die meedoen, zowel tijdens de bijeenkomsten als via een digitaal platform (geleverd door Yes!WeConnect). Op dit platform kun je gedurende het traject vragen stellen en kennis uitwisselen met andere deelnemers. Netwerken wordt dus aangemoedigd en gefaciliteerd! Tot slot worden tussen de masterclasses ook inspiratie filmpjes, artikelen, voorbeelden, etc. op het platform aangeleverd waarmee je weer verder aan de slag kan.

 

Hoeveel tijd kost het?

De masterclasses duren een dagdeel en vinden plaats op vier ochtenden (27 augustus, 17 september, 15 oktober en 19 november) op locaties in de regio. Ook vragen we je om na elke masterclass een experiment in je eigen organisatie uit te voeren en je voor te bereiden op de volgende masterclass. Voor een goede voorbereiding wordt uitgegaan van 3 tot 4 uur per bijeenkomst. Als je je aanmeldt doe je dat voor alle 4 de masterclasses.

 

Wat levert deelname je op?

  • Inzicht in de principes voor goede onboarding voor jouw organisatie.
  • Een masterplan voor de onboarding in de organisatie, gebaseerd op de medewerkersreis.
  • Veel inspiratie, ideeën en concrete tools om de onboarding stapsgewijs beter maken.
  • Betrokkenheid van recent gestarte medewerkers, teamleiders, hr en directie bij de opzet van het onboardingprogramma.

 

Hoeveel kost de masterclass?

Aantal deelnemers

Leden

Niet-leden

10 deelnemers

€ 770,- p.p.

€ 895,- p.p.

15 deelnemers

€ 520,- p.p.

€ 895,- p.p.

20 deelnemers

€ 385,- p.p.

€ 895,- p.p.

25 deelnemers

€ 310,- p.p.

€ 895,- p.p.

30 deelnemers

€ 260,- p.p.

€ 895,- p.p.

De prijs hangt af van het totaal aantal deelnemers. We gaan hierbij uit van de volgende bedragen. Uiterlijk half juli laten we weten hoeveel mensen zich hebben aangemeld en waar de kosten per deelnemer op uit komen.

Per organisatie kunnen maximaal 2 mensen deelnemen. Bij aanmelding voor de masterclasses geldt het principe vol is vol. Meld je dus snel aan. Dit kan tot donderdag 11 juli 2019.

 

Aanmelden

Als je aan de masterclasses wilt deelnemen kan dat door hier je e-mailadres achter te laten en je persoonlijke profiel in te vullen op het digitale platform van Yes!WeConnect.

Ook wordt je gevraagd een aantal vragen over je interesses op het gebied van onboarden te beantwoorden zodat op basis van overlappende voorkeuren met andere deelnemers een match kan worden gemaakt. Tenslotte kun je alvast inspiratie opdoen op het online platform.

Kijk hier voor het programma per dag.