U bent hier

Netwerken

 

Care2Care heeft, op verzoek van participanten het netwerk Zorgbemiddeling opgericht.

De deelnemers zijn als zorgbemiddelaars verantwoordelijk voor de bemiddeling van cliënten naar goede woon- en ambulante zorg voor cliënten. Zij vertegenwoordigen hierbij hun organisatie naar toekomstige klanten, collega organisaties en zijn intern aanspreek punt voor het management o.a. op het gebied van ontwikkelingen op de markt. Een veelzijdige taak in een  vaak solistische functie die in beweging is en op verschillende wijzen wordt ingevuld.

Het doel van het netwerk Zorgbemiddeling is het uitwisselen van casuïstiek en kennis omtrent de werkzaamheden van Zorgbemiddeling. Daarnaast worden beleidsrelevante thema’s uit de landelijke politiek besproken en beoordeeld welke gevolgen dit kan hebben op de dagelijkse werkzaamheden van de Zorgbemiddeling.

Deelnemers komen gemiddeld 3 keer per jaar bij elkaar voor een overleg, dat plaatsvindt op de werkplek van een van de deelnemers.

De deelnemers ervaren de grote meerwaarde van dit overleg. Het netwerk Zorgbemiddeling voorziet in een behoefte om met “enige afstand” kennis te delen met collega`s, de beste werkwijzen uit te wisselen. Uitwisseling van kennis en ervaring draagt bij aan verdere professionalisering van Zorgbemiddeling.
Uitwisseling vindt plaats in een open en inspirerende sfeer. Of zo als een deelnemer het omschreef  “ een nuttig leuk overleg waar ik altijd weer extra inzicht en energie van krijg!”

 

Ervaringen van andere deelnemers:

“Een aantal keren per jaar komen medewerkers Zorgbemiddeling van verschillende organisaties, uit de  verschillende zorg sectoren,  in de regio bij elkaar. Alleen al het bezoek op locatie is inspirerend. Immers je hebt niet zo vaak de gelegenheid om zo open en positief in elkaars keuken te kijken.”

 

“Het is de mogelijkheid om persoonlijk met elkaar kennis te maken waardoor  afstand tussen de organisaties en sectoren “als van zelf” verkleind. Wat het bemiddelen weer iets makkelijker maakt bv. Regelen van overbruggingszorg, het doorplaatsen van cliënten of bemiddelen in wachtlijsten.”

 

Alle medewerkers van organisaties in zorg en welzijn van de afdeling Zorgbemiddeling / Cliëntadministratie / KlantServiceCentra in de regio kunnen aansluiten en deelnemen aan het netwerk. Juist die diversiteit levert mooie gespreken en inzichten op. Het overleg is een echte aanrader”

 

Meer informatie?
Ben je werkzaam binnen zorgbemiddeling in de regio, wil je meer informatie over het Netwerk Zorgbemiddeling en/of aansluiten? 
Neem dan contact op met Marja van Schoneveld via (0182) 35 60 35 of marja@care2care.nl