U bent hier

Care2Care ZorgAward

Care2Care organiseert jaarlijks de uitreiking van de ZorgAward met als doel ideeën die op de werkvloer leven te belonen en te delen met anderen. Want veel ideeën en initiatieven worden bedacht op de werkvloer zelf, maar blijven vaak onzichtbaar of komen niet ten uitvoer.

Dit jaar heeft, uit alle inzendingen van zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio, het idee van Anneke Ruigrok, werkzaam in de thuiszorg bij Zorgpartners Midden-Holland, gewonnen.

Thuiszorgroute-informatie voor cliënten
Anneke won de ZorgAward en de daaraan verbonden geldprijs van 1.000 euro met haar idee om cliënten in de thuiszorg van meer gedetailleerde informatie te voorzien over de geplande zorgmomenten. De cliënt kan daardoor rekening houden met verwachte aankomsttijden van bijvoorbeeld de wijkverpleging Zo weten cliënten exact wie er komt en wanneer en zijn ze beter voorbereid. Dit draagt bij aan het vertrouwen en de veiligheid van de cliënt. Daarnaast kan via de thuiszorgroute-informatie een verbetering in de routes worden aangebracht, wat efficiënt werken stimuleert voor de zorgorganisatie zelf. 

Care2Care zal Anneke en Zorgpartners Midden-Holland ondersteuning bieden bij het onderzoeken van mogelijkheid om het winnende idee verder te ontwikkelen.

Alle inzendingen
Het kiezen van de winnaar was een lastige keuze, omdat alle inzendingen passen binnen de gedachte: betere samenwerking, minder (fysieke) belasting, leuker werken en slimme snufjes. Daarom hebben we alle inzendingen gebundeld tot een boekje. 

Download de ideeënbundel ZorgAward 2017 hier.

De Care2Care ZorgAward is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Zij ondersteunt Care2Care financieel bij activiteiten in de regio op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en Innovatie, waaronder het mogelijk maken van de Care2Care ZorgAward.